Home > Nūhou > Nūhou ʻOihana

Hoʻolauna iā Elisa Plate

2024-04-24

ELISA PALAPALA: I loko o ka Enzyme Linked Immunosorbent Assay (ELISA), ka maʻemaʻe, ka noʻonoʻo a me ka ratio o nā antigens, antibodies, labeled antibodies a i ʻole antigens i komo i ka hopena immunological; ʻO ke ʻano buffer, ka ʻike a me nā Kūlana e like me ka ikaika ionic, ka waiwai pH, ka wela o ka hopena a me ka manawa e pāʻani i kahi kuleana nui. Eia kekahi, ʻo ka ʻili o ka polystyrene solid-phase (Polystyrene) ma ke ʻano he mea lawe i kahi mea nui i ka adsorption o nā antigens, antibodies a i ʻole nā ​​​​antigen-antibody complexes.

Hoʻopili ʻia nā antigens, antibodies a me nā biomolecules ʻē aʻe i ka ʻili o ka mea lawe ma o nā ʻano hana like ʻole, me ka adsorption passive ma o ka hydrophobic bonds, hydrophobic/ionic bonds, covalent bonding ma o ka hoʻokomo ʻana i nā pūʻulu hana ʻē aʻe e like me ka amino a me nā hui kalapona, a ma o ka hoʻololi ʻana i ka ʻili. . ʻO ka pilina hydrophilic ma hope o ka moekolohe.


ʻO kaPapa Elisahiki ke maheleia i 48-well a me 96-well e like me ka nui o na puka. ʻO ka mea maʻamau ʻo 96-well, pono e koho ʻia e like me kāu mea heluhelu microplate.


Eia kekahi, aia nā mea hiki ke wehe a wehe ʻole. No nā mea hikiʻole ke wehe, ua hui pūʻia nā kaula ma ka papa holoʻokoʻa. A laila, no nā mea hiki ke hoʻokaʻawale ʻia, ua hoʻokaʻawale ʻia nā papa ma ka papa, a ʻo nā papa i hoʻokaʻawale ʻia Aia nā ʻāpana 12-hole a me 8-hole. ʻO ka maʻamau, hoʻohana mau ʻia nā papa i kapa inoa ʻia e ka enzyme i kēia mau lā. Inā ʻoe i kūʻai i kekahi o ia mau papa ma mua, hiki iā ʻoe ke kūʻai i kekahi mau ʻāpana i hoʻopaʻa inoa ʻia i kēia manawa.


ʻOiai ke nānā aku nei nā microplates i hana ʻia e nā mea hana like ʻole, ʻokoʻa kekahi mau kikoʻī liʻiliʻi, e like me ke ʻano, a me nā mea ʻē aʻe. No laila, ke hoʻohana nei ʻoe Ke koho ʻoe e kūʻai i kahi mea heluhelu microplate, pono ʻoe e noʻonoʻo i ke ʻano o kāu mea heluhelu microplate. Akā ma ke ʻano maʻamau, hoʻololi ʻia lākou, ʻokoʻa wale kekahi. No ka mea, ʻo ka polystyrene (PS) ka mea o ka pā enzyme, a ʻoi aku ka maikaʻi o ka polystyrene a hiki ke hoʻoheheʻe ʻia e nā ʻano mea hoʻoheheʻe kūlohelohe (e like me ka aromatic hydrocarbons, halogenated hydrocarbons, a me nā mea ʻē aʻe), a e ʻino ʻia e nā waikawa ikaika. a me ka alkali. , ʻaʻole kūpaʻa i ka momona, a maʻalahi hoʻi e hoʻololi i ka waihoʻoluʻu ma hope o ka ʻike ʻia ʻana i ke kukui ultraviolet, no laila e mālama pono i kēia i ka wā e hoʻohana ai i kaPapa Elisa.


X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept